associació cultural

associacio@espaisvalencia.org

USA EL TEU VOT

Davant la nova situació política gestada pel resultat de les últimes eleccions autonòmiques i municipals, amb l’entrada a nombrosos governs locals i autonòmics de les dretes extremes, hem considerat molt important posar en marxa una campanya ciutadana per a encoratjar a tota la ciutadania progressista a votar en les eleccions de juliol.

Malgrat el resultat de les dretes, la majoria social progressista continua ací. Considerem que el moment és molt important per a aconseguir una participació popular i fort dels barris obrers per a tractar d’evitar un govern ultra en l’Estat, però sobretot fer prendre consciència i no deixar caure en el desànim a tota aquesta majoria social d’esquerres.

Això no tracta de disputes ni preferències partidàries. Les estratègies i possibles pactes dels partits progressistes seran cosa seua. La cosa nostra ha de ser la crida a la participació democràtica, a usar el vot per a defensar les conquestes de progrés, sense caure en els marcs de l’extrema dreta, de la por i de la intoxicació.

I com fer això? En primer lloc, mobilitzant la major quantitat de vot per correu possible l’abans possible. En segon lloc, animant uns altres del teu entorn a votar.

Com més s’estenga en xarxa el missatge i la proposta, més efecte tindrà, perquè els mateixos entorns de confiança són els que tenen més capacitat d’influir políticament.

És per això que us animem a difondre i compartir tota classe de continguts en xarxes per a animar al vot de progrés i al vot per correu. La campanya comença al País Valencià, però l’àrea d’abast potencial és tot l’Estat i vot a l’estranger.

Discurs en positiu: usa el teu vot. Animar a l’acció, a prendre la iniciativa, a prendre el control sobre el futur del país que volem. Animar a no perdre el vot, a no perdre la capacitat de decidir, sense entrar en la disputa partidista. Defensa dels drets socials, del país que volem, de les llibertats i igualtat.

No entrar en el marc de la por: la por a la ultradreta és real, són una amenaça molt clara, però entrar en aquest marc discursiu ens situa a la defensiva i en el seu camp de joc, en el qual guanyen. Cal mobilitzar a la ciutadania progressista, que és majoria, per l’entusiasme de la millora.La majoria de la ciutadania continua sent progressista, VOX ha perdut 2 milions de vots en tota Espanya, i al País Valencià les forces combinades de la dreta trauen resultats semblants a les anteriors eleccions i fins i tot a la baixa. Però el bloc de la ciutadania progressista no s’ha mobilitzat i s’ha abstingut i això ha donat els resultats que tenim. No hi ha onada ultra.

Apel·lar a l’orgull de classe i de barri.
Cridar a fer valdre, a usar, el seu vot i poder de decidir. No deixem als rics dels barris “pijos” decidir per nosaltres.
És fonamental no entrar a respondre a les provocacions. Bloquejar o silenciar sistemàticament a tot reaccionari o provocador, de manera immediata.

Tampoc interpel·lar a la dreta o ultradreta sobre el seu programa. Els situa com a possibles guanyadors que haurien d’aplicar-ho. No es decidirà res ací per programes.

Ací tens una carpeta amb recursos i guia de comunicació per si vols col·laborar amb la campanya: https://bit.ly/UsaElTeuVot